-almás morzsa-
ez az a finomság, ami igazán bearanyozza az esős, hűvös napokat. az alma és a sárga barack találkozás egészen lenyűgöző, és ha még egy gombóc vanília fagyit is tálalsz mellé, garantált a kézcsók!
három alma
öt -hat evőkanál sárgabarack lekvár
egy marék durvára tört dió
morzsához
öt deka vaj
négy evőkanál liszt
négy evőkanál nád cukor
négy evőkanál zabpehely
fahéj
az almákat meghámozom, hőálló tálba szeletelem, megszórom a dióval, kanalazok rá lekvárt, (jusson mindenhová).
180 fokra előmelegített sütőbe teszem tíz percre, míg sül elkészítem a morzsát:
a
vajat felkockázom, hozzáadom a lisztet, cukrot, zabpelyhet és egy
leheletnyi fahéjat. aprítóval, robotgéppel morzsásítok, mert ebben jó vagyok.
kiveszem a sütőből az almás tálat, elosztom rajta a morzsát, visszateszem és húsz percig sütőm.
forrón, pisztácia vagy vanília fagyival bekanalazom.
(hőálló tál: kerek 20 centi átmérő)
kép és szöveg: puskás erzsi
konyharuha: https://www.facebook.com/manohuis/