-bárányborda-
Rozmaringos bárányborda torma mártással
három-négy ágacska rozmaring
öt dkg vaj
négy-öt gerezd fokhagyma
só, bors
bárányborda fejenként legalább kettő
olívaolaj
a bordákat sózd, borsozd.
egy kevés olívaolajon süsd oldalankét kábé úgy három-három percet, majd mehetnek a fokhagyma gerezdek, a rozmaring ágacskák és a vaj. további öt-öt perc/oldal és kész is!
ne használj nagy lángot! ne hagyd kiszáradni sem! érdemes sütés közben a szafttal locsolgatni!
rukkolával, friss retekkel, torma mártással egyszerűen popás ünnepi fogás!
torma mártás
öt evőkanál ecetes torma
két evőkanál tejföl
két evőkanál majonéz
két teáskanál dijoni mustár
a összekevered és kész.
(remek sonka, tojás, lazac, sültek mellé is)
kép és szöveg: puskás erzsi