-báránypörkölt-
A báránypörkölt titka a megbízható hentes, mert minden azon múlik, mit ad nekünk a Hentes Úr.
Legjobb, ha lapockát választunk és kérünk hozzá egy kis csontos bárány húst is.
(például kérhetünk a leveshúsnak valóból, vagy nyakat)
másfél kiló lapocka nagyobb kockára vágva, faggyútól tisztítva
négy evőkanál disznó zsír
két közepes vöröshagyma kockázva
három gerezd fokhagyma
két deci száraz vörösbor a jobbikból
pirospaprika
só
a zsíron fonnyaszd meg a hagymát, add hozzá a fokhagyma gerezdeket és a kockázott bárány húst.
használj kis lángot, fedd le, párold pár percig, míg a hús levet enged.
szórd meg pirospaprikával, sózd és öntsd fel a vörösborral,lassú tűzön főzd puhára.
időnként nézz rá, nehogy odakapjon.
friss fejes salátával, főtt krumplival kínáld.
(ha jó húst kaptunk, vizet nem is kell hozzá önteni)
kép és szöveg: puskás erzsi