-borscs борщ -
sertés húsos-csont, kedved szerint
40 deka marha gulyáshús
egy babérlevél
egy vöröshagyma
öt-hat szemes bors
pár szem koriander mag
két evőkanál olaj
egy nagy cékla csíkokra vágva
két sárgarépa csíkokra vágva
egy fehérrépa csíkokra vágva
kettő közepes krumpli kockázva
negyed fejes káposzta csíkokra vágva
egy sűrített paradicsom konzerv (70 gramm)
egy fej vöröshagyma kockázva
két gerezd fokhagyma
barna cukor egy teás kb
egy evőkanál 8%-os ecet
tejföl
kép és szöveg: puskás erzsi
tedd fel a húsos csontot, gulyáshúst egy nagy lábosban, a babérlevéllel, vöröshagymával, fekte borssal, korianderrel főni, annyi vízzel, ami bőségesen ellepi.
az olajon megfonnyasztod a hagymát, hozzákevered a paradicsompürét, egy csipet barnacukrot, esetleg kettőt.
hozzáadod a csíkozott répákat, céklákat, egy evőkanál ecetet, egy merőkanállal a levesből. mikor mindennek szép cékla színe van, az egészet a leveshez adod. egyet rottyantasz rajta és mehet a krumpli, káposzta is.
mikor a hús omlik, belenyomod a fokhagyma gerezdeket, még egy forralás és készen is vagy.
tejföllel kínáld.
nagyon finom, igazi melengető, gyomor barát leves.