-borsóleves, ahogy dédike mondta
egy evőkanál zsír, lehet persze olaj is, de akkor két kanál
fél kg friss borsó
öt sárgarépa
kettő fehérrépa
négy újkrumpli
egy fej főzőhagyma
két gerezd fokhagyma
egy paradicsom
darabka zöld hegyes paprika
egy csirke farhát (csak az íze miatt)
fél evőkanál pirospaprika
egy fej főzőhagyma
só
csipetke: tojás+liszt
a zöldségeket karikázom, a hagymát, krumplit negyedelem.egy kanál zsírt teszek a fazékba, mikor felolvadt hozzáadom az összes zöldséget, borsót. lefedem úgy tíz percre, hagyom párolódni. megszórom liszttel, piros paprikával, gyorsan átkeverem, mehet hozzá a csirke farhát, felöntjük vízzel,kerüljön bele a paradicsom, a darabka zöld hegyes! majd sózom. egy jó másfél órán át hagytam a tűzön, ugyanis menet közben kicsit elbóbiskoltam, de ez egy cseppet sem ártott a levesnek! végül a lisztből és tojásból tésztát gyúrok és bele csipegetem a levesbe. még egyet forralok rajta és kész!