-csirkés egytál a sütőből-

az alapja egy bárányos egytálétel Albániából, ami azon nyomban felkeltette az érdeklődésemet, de nem voltam elég bátor, hogy báránnyal kezdjek, pedig azt is vettem, csakhogy abból pörkölt lesz, mert Dédike és Lacika jönnek, velük azért nem kísérleteznék...

a fotó, akár bármi is lehetne, mostanában elkerül a türelem, hogy kellő időt fektessek a kép megalkotásába, majd a tavasz biztosan segít. viszont maga a főszereplő igazán ízletes, legközelebb már bárányból természetesen.

kép és szöveg: puskás erzsi

kb. hatvan dkg csirkecombfilét felkockázok, azért comb, mert szerintem annak sokkal jobb az íze, szaftosabb, nem szárad ki.

öt dkg vajat felolvasztok két evőkanál olívaolajjal, a csirke kockákat ráteszem, fűszerezem sóval, borssal, oregánoval, leheletnyi őrölt fahéjjal, négy gerezd zúzott fokhagymával. megvárom míg szép színe lesz, majd felöntöm egy pohár vízzel, lefedem és úgy negyven percen közepes lángon hagyom főni. végül hozzáadok félbögre rizst. (nem főtt rizst)

amíg rotyog készítek egy majdnem besamelt.

felolvasztok öt dkg vajat, hozzáadok öt evőkanál lisztet és szép lassan egy-másfél pohár joghurtot, ízesítem szerecsendióval, hagyom besűrűsödni. mikor langyos belekevertem két tojássárgáját és két marék reszelt sajtot.

a csirkét sütőtálba teszem, ráöntöm a besamelt és a képen látható színűre sütöm.

szerintem elég jó.

Készítsd el weboldaladat ingyen!