-epres morzsa-
eper
fél kiló eper felezve
egy bögre barna cukor
egy evőkanál vaj
egy citrom leve
egy zacskó vaníliás cukor
morzsa
két evőkanál vaj
fél bögre liszt
fél bögre barna cukor fahéj, ahogy te szereted
ez a világ legjobb epres desszertje és most nem lódítok! bámulatosan egyszerű, elrontani szinte lehetetlen!
a felezett epret hő álló formába teszem, megcukrozom, citromlevezem, a vajat rácsipegetem, 180 fokos sütőbe teszem, de csak addig míg a morzsát elkészítem. ennek legegyszerűbb mondja, ha minden hozzávalót egy aprítógépbe teszünk, persze akinek nincs kiskezével is morzsásíthat. a sütőből kiveszem az epret, elosztom rajta a morzsát, egy fél órára visszateszem, ezzel kész is. fagyival vagy nélküle, melegen vagy hidegen, bárhogy nagyon finom.
sütőforma 22 cm