-garnéla-
szerelem
kép és szöveg: puskás erzsi
scampiból lenne az igazi, de az sajnos egy icipicit drága mulatság lenne, így marad a garnéla, ami a lidlikéből beszerezhető, csak figyeljünk a dátumra!
egy doboz garnéla
három gerezd fokhagyma
öt evőkanál olívaolaj
egy chili paprika
kb két evőkanál zsemlemorzsa
egy doboz hámozott darabolt paradicsom konzerv
kb egy dl száraz fehérbor
só
parmezán
petrezselyem
felmelegítem az olajt, beledobom a fokhagyma gerezdeket és a chilit, ha érzem a fokhagyma illatát mehetnek is a garnélák, őket éppen-csak átforgatom a forró olajban, majd kiszedem a chilivel fokhagymákkal együtt. ezután az olajhoz adom a zsemlemorzsát, ezt is jól átforgatom és aztán felöntöm a borral, ha a bor elillant, megy a paradicsom konzerv és fél konzerv doboznyi víz is. alaposan összeforralom, sóval ízesítem. végül visszakerülnek a garnélák is. vágok rá friss petrezselymet, átkeverem és friss házi kenyérrel tálalom. ( most elfelejtettem a petrezselymet, ezért nincs a képen) és reszelt parmezánnal.
horvátországban scampi na buzara név alatt találod az étlapon. nem szabad kihagyni!