-gombapaprikás-
gombapaprikás csiperkéből
egy kg csiperke gomba tisztitva, szeletelve
egy közepes vöröshagyma apróra vágva
négy evőkanál olaj
egy zöldpaprika karikázva
egy közepes paradicsom kockázva
egy csapott evőkanál pirospaprika
egy babérlevél
só, bors ízlés szerint
egy doboz tejföl + egy evőkanál liszt
a hagymát az olajon üvegesre párolom, rádobom a zöldpaprikát, paradicsomot, babérlevelet. lefedve párolom kb 10 percig, azért ügyelek, hogy ne kapjon oda, ha ezzel meg vagyok rászórom a pirospaprikát, adok hozzá egy kávés csészényi vizet. kapjon 10 percet, majd mehet bele a gomba, só, frissen őrölt bors, rá a fedő. saját levében készre főzöm. ha keveseljük a szaftot, adhatunk még hozzá egy kis vizet. végezetül a tejfölt a liszttel egy tálkában elkeverem, merek rá a pörköltből, elkeverem, és a paprikáshoz adom. kész is! nokedlivel a legjobb.