-hagymás qiuche-
tészta
100 gr jéghideg vaj felkockázva
két bögre liszt
fél bögre jéghideg víz
csipet só
A lisztet, a vajat, a sót tegyük tálba, adjuk hozzá a vizet, villámgyorsan dolgozzuk össze. Ha kész a cipó, tekerjükfrissen tartó fóliába, majd tegyük a hűtőbe egy óra hosszára. Kábé fél centisre kinyújtjuk a tésztát, és mehet is a piteformába. A tetejére tegyünk sütőpapírt és nehezéket(rizs, bab, kavics), hogy ne púposodjon fel a tészta, majd tegyük 10 percre 200 fokos sütőbe.
/28 cm átmérőjű formához/
kép és szöveg: puskás erzsi
hagyma
öt db közepes vöröshagyma
egy lilahagyma
két-három gerezd durvára vágott fokhagyma
egy pár zöldhagyma, ha éppen akad
100 gr vaj
200 ml főzőtejszín
250 gr edami sajt reszelve
három tojás
egy darabka reszelt parmezán
só, bors, szerecsendió, ahogy szeretjük
a felkarikázott hagymákat a vajon egy órát pároljuk! sózzuk, borsozzuk.
adjuk a tejszínhez a tojásokat, a sajtokat, az elkészült hagymát, reszeljünk hozzá egy kis szerecsendiót, kóstoljuk meg és, ha minden oké öntsük a tésztára. mehet vissza a sütőbe. amikor szép aranybarna színű, akkor van kész! hidegen és melegen is nagyon finom!