-harcsa-
rácponty harcsából
kitűnő rácpontyot tudok készíteni, de ma valahogy a harcsát kívántam, no nem a szürkét, mert az hóvégén egy kissé, hát hogy is mondjam felesleges urizálás lenne. ezért beértem egy egyszerű afrikai harcsa filével. amúgy el kell, hogy mondjam, ha ügyes az ember fia-lánya észre sem lehet venni, hogy egy afrikai harcsa lubickol a paprikás tejfelben.
és az egészben az a jó, hogy kicsit lecsó, kicsit pörkölt, kicsit hal, könnyed, de mégis tartalmas egytálétel. szerintem.
fél kiló harcsa filé
egy közepes vöröshagyma
öt-hat krumpli
három-négy paradicsom
két-három paprika
egy csík finom szalonna (csemege vagy kolozsvári, amit kedvelsz)
egy nagy doboz tejföl + pirospaprika
só, bors
a harcsa filéből szeleteket vágok, sózom, borsozom, átforgatom lisztben és kevés olajon elősütöm.
a krumplikat felkarikázom csakúgy mint a hagymát, paprikát, paradicsomot.
a szalonnát kockázom.
jön a tepsi, egy kis olaj majd a krumpli, rá a hagyma, paprika, paradicsom, a kockázott szalonna fele, szépen egyenletesen elosztva.
most jönnek a harcsa szeletek, a szalonna kockák másik fele. végül a tejfelt összekeverem egy kis piros paprikával és rákanalazom a halszeletekre.
sütő legyen meleg, úgy 180 fokos. a tepsit beteszem és készre sütöm a halételemet. (kb egy óra)