-lassan sült kacsacomb és mell-
kép és szöveg: puskás erzsi
szeretni fogod ezt a receptet, mert nem kell hozzá nagy tudomány, csak tűzre teszed s minden megy magától. igaz, két- három órát sül, de ezt nélküled teszi! így lesz időd, a többi fogás elkészítésére, vagy karácsonyfa díszítésre.
két felezett kacsamell
három kacsacomb
öt-hat szál kakukkfű
három fej fokhagyma felezve
egy doboz kacsazsír (250 dkg)
só, bors
a melleket beirdalod, vigyázz, hogy a húsba ne vágj bele.
a combokat, mellett sózod borsozd.
egy nagy serpenyőben fekteted a husit, először bőrével lefelé, mikor szép színt kap megfordítod a melleket, combokat, ezt az oldalt is pirítod, majd az egészet átpakolod egy nagy tepsibe. rászórod a kakukkfüvet, fokhagymát és az egész doboz kacsazsírt. az egészet jól lefóliázod, és mehet is a a 150 fokra előmelegített sütőbe. két óra múlva leveszed a fóliát, vissza rakod a sütőbe, hagyod szép pirosra pirulni. ezzel készen is vagy.