-marika gesztenye tortája-


kép és szöveg: puskás erzsi

négy tojás

egy csomag vaj (10 dekás)

egy bögre porcukor

egy csomag felengedett gesztenye püré a jobbikból

három púpos evőkanál zsemlemorzsa

egy evőkanál valódi kakaó por

egy evőkanál sütőrum

tortabevonó csokoládé

tej

a vaj felét, a tojás sárgákkal és a cukorral habosra kevered, majd mehet a püré, zsemlemorzsa, kakaó, és a rum. a tojás fehérjéket habbá vered, beleforgatod a masszába. a torta formát vajazd ki, öntsd bele a masszát és harminc perc alatt, 200 fokon készre sütöd.

mikor langyosra hűlt, megolvasztasz egy tábla tortabevonót, kis tejjel és a vaj másik felével és szép egyenletesen elosztod a sütin, hogy mindenhol befedje.

Készítsd el weboldaladat ingyen!