-meggyes piskóta-
egyszerű és finom.
most, hogy már nem kell a tavaszra várni ideje szét nézni mi maradt a kamrában, amit érdemes felhasználni mielőtt még örökre belepné az enyészet homálya.
lekvár, befőtt, tavalyról és azelőttről.
ha van meggy akkor elő vele, de ha lekvárt találunk, az is jó lesz, csak akkor nem potyogtatunk, hanem kenünk. a piskóta recept ugyan az lesz.
piskóta
hat tojás, külön a fehérje, külön a sárgája.
hat evőkanál barnacukor
hat evőkanál liszt
hat evőkanál víz
egy csipet só
meggy befőtt
vagy
bármilyen lekvár, de leginkább sárgabarack
a fehérjéket a cukorral habbá verem
a sárgákat a liszttel, a hat kanál vízzel, és a csipet sóval hólyagosra keverem, majd beleforgatom a felvert habba.
tepsit kivajazom, lisztezem, mehet bele a massza.
a meggyet lecsepegtetem, lisztben megforgatom és a piskóta tésztára potyogtatom.
lekváros változatnál, simán megsütöm a tésztát, ha kihűlt lekvározom.
kábé negyven percig sütöm, a sütő ajtaját nem nyitogatom.