-pacal-
alla romana
pacal alla romana
egy kg konyhakész csíkozott pacal
egy fej vöröshagyma kockázva
egy marék kockázott füstölt szalonna
egy két gerezd fokhagyma
egy marék kockázott sárgarépa
egy marék kockázott szárzeller
chili érzéssel
hámozott paradicsom konzerv
egy löttyintés olívaolaj
pohárka száraz fehérbor
só, bors
az olíván kiolvasztom a szalonna kockákat, majd mehetnek a felkockázott zöldségek, chili, só, bors. ezt így hagyom egy kicsit párolódni, pirulni. nem is tudom, mondjuk úgy tíz-tizenöt percig, persze azért figyelek rá.
jöhet a csíkozott pacal, átkeverem, ismét hagyom barátkozni az ízeket, majd megkínálom a borral. ha elfőtt a bor a paradicsom konzerv következik és egy kis víz. lefedem és készre főzöm. ennyi az egész. azért időnként kóstolom és ha kell korrigálok.
reszelt pecorinoval kínálom.
kép és szöveg: puskás erzsi