-padlizsán-
kép és szöveg: puskás erzsi
sült padlizsán joghurttal
egy közepes padlizsán/fő
só, frissen őrölt bors, olívaolaj
a padlizsánokat mosd meg, majd kábé egy centis darabokra karikázd fel.
mind két oldalát sózd, borsozd és bőségesen kend be olívaolajjal.
grill serpenyőben süsd puhára.
joghurt
négy evőkanál natur görög joghurt
két gerezd fokhagyma
egy teáskanál őrölt római kömány
fél teáskanál őrölt koriander mag
két evőkanél tahini
egy-két evőkanál frissen facsart citromlé
só, bors őrölve érzésed szerint
friss koriander levél a tálaláshoz.
egy tálban a hozzávalokat keverd össze és kész is!
a fokhagyma gerezdeket érdemes egy evőkanál vajban puhára sütni, sokkal kellemesebb lesz az íze, illata.