-paradicsomos káposzta-

                                                                                                 főzelék

az egyik kedvenc főzelékem, imádtam a napköziben bélszínrolóval, ami legyen bármiből is, de szerettem. bélszínroló készítésével nem is próbálkozom, mert az kizárólag a mirelit pultból jó.

egy egész kevés apróra vágott vöröshagyma ( egy evőkanál kb)

egy evőkanál zsír

egy kg édes káposzta csíkokra vágva

egy púpozott evőkanál liszt

egy doboz 140 gr sűrített paradicsom konzerv

két evőkanál kristálycukor

só, őrölt bors, csipet őrölt kömény, vegeta érzéssel

egy liter víz


a zsíron megpárolom a hagymát, hozzáadom a káposzta csíkokat, sózóm, őrölök rá egy kis fekete borsot, és szórók rá egy egész kevés őrölt köményt, egy teás kanál vegetát lefedem, egy húsz percet hagyom kis lángon.

a sűrített paradicsomot elkeverem az egy liter vízzel,  a káposztát megszóróm a liszttel, átkeverem, ráöntöm a paradicsomot  és hagyom rotyogni míg a káposzta puha lesz. végül kristálycukrot adok hozzá úgy két evőkanállal, ezzel is pár perc és kész is.

kép és szöveg: puskás erzsi

Készítsd el weboldaladat ingyen!