-paradicsomos káposzta-
főzelék
az egyik kedvenc főzelékem, imádtam a napköziben bélszínrolóval, ami legyen bármiből is, de szerettem. bélszínroló készítésével nem is próbálkozom, mert az kizárólag a mirelit pultból jó.
egy egész kevés apróra vágott vöröshagyma ( egy evőkanál kb)
egy evőkanál zsír
egy kg édes káposzta csíkokra vágva
egy púpozott evőkanál liszt
egy doboz 140 gr sűrített paradicsom konzerv
két evőkanál kristálycukor
só, őrölt bors, csipet őrölt kömény, vegeta érzéssel
egy liter víz
a zsíron megpárolom a hagymát, hozzáadom a káposzta csíkokat, sózóm, őrölök rá egy kis fekete borsot, és szórók rá egy egész kevés őrölt köményt, egy teás kanál vegetát lefedem, egy húsz percet hagyom kis lángon.
a sűrített paradicsomot elkeverem az egy liter vízzel, a káposztát megszóróm a liszttel, átkeverem, ráöntöm a paradicsomot és hagyom rotyogni míg a káposzta puha lesz. végül kristálycukrot adok hozzá úgy két evőkanállal, ezzel is pár perc és kész is.
kép és szöveg: puskás erzsi