-pástétom-

egy kg csirkemáj
egy marék kockázott bacon
egy közepes hagyma igen apróra vágva két gerezd zúzott fokhagyma
egy kupica konyak
egy marék friss bazsalikom
négy szál kakukkfű
egy babérlevél
egy jókora csipet só
öt teáskanál dijoni mustár
fél bögre főző tejszín
10 dkg+10 dkg vaj
frissen őrölt bors

kedvenc tepsinkbe dobjuk a bacont, hagymát, egy kicsit lepirítjuk, mehet hozzá a máj - amit jól megmosunk- majd a fokhagyma, konyak és a zöldfűszerek. egy dologra ügyeljünk, hogy a máj szép barna legyen, de még omlós maradjon. sózzuk, borsozzuk, de csak finoman. közepes láng használata erre a legalkalmasabb.
na, ha ezzel megvagyunk, mehet a mixerbe, a babérlevelet vegyük ki belőle, hozzáadunk 10 dkg felkockázott vajat, a tejszínt és a mustárt. addig pürésítünk, amíg egy kellemes krém állagot kapunk. megkóstoljuk , ha kell, utána fűszerezünk.

edényekbe kanalazzuk, lenyomkodjuk és hagyjuk hűlni. most jön a másik 10 dkg vaj. elő a kislábassal! felolvasztjuk és a tiszta vajat rákanalazzuk a pástétomra. kakukkfűvel vagy zsályával díszítjük.

Készítsd el weboldaladat ingyen!