-mákos diós pauletta-
hozzávalók
öt evőkanál zsír (sertés)
másfél-két bögre liszt
két tojás sárgája
hat evőkanál nádcukor
egy teáskanál sütőpor
icipici tej
csipet só
töltelék
két tojás fehérje
öt evőkanál nádcukor
egy zacskó vaníliás cukor
két evőkanál zsemlemorzsa
öt evőkanál darált mák/öt evőkanál darált dió
a lisztet a zsírral elmorzsolod, ha robotgépet használsz pár pillanat az egész, hozzákevered a a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és annyi tejet, amennyit felvesz, csak pár csepp is elég lehet. lényeg, hogy egy rugalmas, könnyed tésztát kapja, amit lisztezett deszkán egészen vékonyra kinyújtasz, majd tetszőleges formával kiszaggatod: csillag, szívecske ...
sütőpapírral betakarod a sütőlemezt és egymás után rárakosgatod a formákat.
töltelék
robotgéppel felvered a két tojásfehérjéket a nádcukorral, vaníliás cukorral együtt, óvatosan beleforgatod a zsemlemorzsát, majd az egészet elfelezed. az egyik felébe mákot, a másik felébe a darált diót kevered. mokkáskanállal a kiszaggatott tésztára adagold.
előmelegített sütőben 180 fokon öt-hat percig sütöd.
figyelni kell, mert hamar elkészül.
kép és szöveg: puskás erzsi