-répatorta-
egy közepes répa reszelve (kis lyukon reszeld)
egy tojás
¾ bögre liszt
fél bögre barnacukor
fél bögre olaj
egy teáskanál sütőpor
egy teáskanál fahéj
reszelt szerecsendió (csak finoman)
csipet só
fél citrom leve
keverd össze a tojást az olajjal, citromlével , majd egyenként ad hozzá a többi alapanyagot, végül a répát.
egy 18 cm-es tortaformát kenj ki vajjal, tedd bele a masszát, 180 fokra előmelegített sütőben kb egy óra alatt kész is
máz
egy doboz krémsajt (ebből érdemes a drágábbat választani)
2 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
3-4 evőkanál porcukor
reszelt narancshéj (ebből sem kell túl sok, kb. egy fél narancs héja)
a vajat, a krémsajttal, porcukorral, narancs hájjal habosra keverjük. amikor a tortánk már kihűlt szépen kenjük a tetejére. hogy igazán nyúlbarát legyen répa forgácsokkal díszítjük!
( a bögre 2,5 dl, a reszelt répát érdemes kinyomkodni, ha túl vizes, répa forgácsokat krumpli hámozóval készíthetsz)
.
kép és szöveg: puskás erzsi