-sóska-
sóska.
egy kg friss sóska
három evőkanál olaj
egy teáskanál só
öt evőkanál barna cukor
vöröshagyma (egy kis fej fele kb.)
habarás
egy evőkanál tejföl + fél evőkanál liszt
a levelek vastag szárát letépem. igazából ez tart a legtovább, de legalább hamupipőnek érezhetem magam. ha ez megvan alaposan átmosom a leveleket.
a
hagymát apróra vágom, az olajon megpirítom. rádobom a sóskát, adok
hozzá egy teáskanál sót és lefedem. folyadékot nem adok hozzá, saját
lében főzöm.
amikor már jól összeesett, elkezdem adagolni a cukrot kanalanként. nekem most öt evőkanál kellett.
majd turmixszolom, behabarom és kész.
tükörtojás, főtt tojás, főtt marhahús, főtt krumpli igazán jó hozzá.
kép és szöveg: puskás erzsi