-stefánia vagdalt-
régi klasszikus recept, a hidegtálak hercegnője (vehetjük szó szerint stefánia belga hercegkisasszony) igaz én csak szakácskönyvekben láttam, még sosem került az asztalunkra egészen a mai napig.
recept
ötven deka sertés darált hús
egy tejben áztatot száraz zsemle vagy száraz kenyér én ma egy fél zsúrkenyeret használtam
két főtt tojás
két tojás
kis csokor petrezselyem
egy közepes vöröshagyma kockázva
só,bors érzéssel
zsemlemorzsa
a darált húst keverőtálba rakom a kinyomkodott zsúrkenyérrel együtt, hozzáütök egy tojást, belekeverem a kevés zsíron dinsztelt hagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózom, borsozom érzéssel. a masszát zsemlemorzsával megszórt deszkára borítom, hengert formálok belőle tepsibe áthelyezem. az aranymetszés szabályait követve belenyomkodom a főtt tojásokat, a tetejét eldolgozom mintha mi sem történt volna, felvert tojással átkenem és jó meleg (190 fok) sütőben készre sütöm.