-tojás-
egyszerű és finom!
reggeli a sütőből, tojás a tyúk alól, zöldhagyma a kertemből! bár csak így lenne, de amíg nincs meg a tanyám, addig irány a piac.
igyekszem mindent magam megsütni, összegyúrni, de van, amire semmi pénzért nem vállalkoznék: ilyen a LEVELES tészta elkészítése! pont jó lesz a bolti is!
egy csomag leveles tészta
egy tojás/fő + egy tojás a kenéshez
két evőkanál víz
15 dkg juhtúró
egy doboz tejföl
frissen őrölt bors
olajban eltett szárított paradicsom
egy marék rukkola vagy spenót levél
zöldhagyma vagy snidling
a tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
egy tojást üssünk csészébe, adjunk hozzá két evőkanál vizet, keverjük össze. ezzel kenjük meg, hajtogassunk nekik kicsi széleket, majd toljuk a sütőbe 10 percre.
kerüljön a keverőtálba a juhtúró, tejföl, frissen őrölt bors, jól keverjük össze.
vegyük ki s a sütőből a tésztát, egy villával szúrjuk ki a levegő párnákat, kenjük meg a túros masszával, szórjuk meg spenóttal vagy rukkolával, tegyünk rá a szárított paradicsomból, üssük rá a tojásokat, toljuk vissza a sütőbe. ha a tojás sárgája, már nem remeg kész is vagyunk, ez úgy kb. 15 perc. friss zöldhagymával, vagy snidlinggel megszórva az igazi!