-tojás curry-
szeretni fogsz
kép és szöveg: puskás erzsi
a citromra nem lesz szükség, de ott a helye, megmagyarázhatatlan miért. remélem mindenki elnézi nekem. kellett és kész.
megígérhetem, hogy egy páratlan élményben lesz része mindazoknak, aki veszik a tojást és elkészítik ezt a fantasztikus receptet.
kilenc kemény tojás
egy teáskanál kurkuma
egy teáskanál fokhagymás só
fél teáskanál chili pehely
három evőkanál olaj
egy nagy vöröshagyma kockázva
egy evőkanál vaj
egy evőkanál koriandermag
fél evőkanál mustármag
fél evőkanál római kömény
két gerezd fokhagyma
kb két ujjpercnyi gyömbér
egy doboz hámozott paradicsom konzerv
fél konzervdoboz víz
fél evőkanál madras fűszerkeverék (ha nem kapunk akkor sincs gond)
só
a fűszereket összekeverem egy tányéron és a főtt tojásokat meghempergetem benne. az olajat felforrósítóm, majd a fűszerezett tojásokat beleteszem egy pár percig sütöm, persze minden oldalát, tényleg csak néhány perc. kiveszem a tojásokat.
a serpenyő marad tartalmával együtt, de adok hozzá egy jó evőkanál vajat, ha felolvadt mehet a hagyma. ezt hagyom szépen fonnyadni. ezután jön a gyömbér és a fokhagyma reszelve. amikor már elég jó az illat, fűszerezem a mozsárban összetört koriandermaggal, mustármaggal és római köménnyel. tanácsos egy kis vizet hozzáadni, hogy ne égjen meg. így együtt kapjanak tíz percet mielőtt felöntöm a paradicsom konzervvel. a paradicsomos konzervdobozt megtöltöm félig tele vízzel és ezt is hozzáadom. valamint a sót és a madras fűszerkeveréket is. ezután nincs más hátra, mint megvárni, hogy egészen összebarátkozzanak a fűszerek kb fél óra elég is. végül mehetnek vissza a főszereplők: a tojások, tulajdonképpen a célegyenesben vagyok, egy forralás és kész!
a legfontosabb, hogy friss koriander levéllel kínáljuk és rizzsel.