-tormaleves-

mindig nagy kérdés mi legyen a füstölt sonka főző levével. igen, lehet belőle bableves, vagy lencse, de a nagy eszem-iszom közepette nem biztos, hogy a gyomrunk hálás lenne érte, inkább valami nyugtató és selymesért mondana köszönetet. na ez a leves pont ilyen, kerülhet bele minden, ami a Húsvéti asztal része, így semmi sem megy veszendőbe.

kép és szöveg: puskás erzsi

másfél liter sonkalé

egy nagyobb vöröshagyma kockázva

egy evőkanál vaj

két sárgarépa

két fehérrépa

két közepes krumpli

egy evőkanál liszt (elhagyható)

két babérlevél

fél bögre főzőtejszín

két evőkanál vagy kedved szerint ecetes torma

a vajon párold meg a hagymát, add hozzá a felkarikázott zöldségeket, szórd meg a liszttel, keverd át, végül öntsd fel a sonka főző levével.

tedd bele a babérleveleket, őrölj rá borsot.

ha zöldségek megpuhultak, kóstold meg, ha kell adj hozzá még borsot, sót, a főzőtejszínt és a tormát. forrald össze és kész.

főtt tojással, sonka kockával páratlan élmény lesz a locsolásban megfáradt vendégseregnek.

Készítsd el weboldaladat ingyen!