-tormaleves-
mindig nagy kérdés mi legyen a füstölt sonka főző levével. igen, lehet belőle bableves, vagy lencse, de a nagy eszem-iszom közepette nem biztos, hogy a gyomrunk hálás lenne érte, inkább valami nyugtató és selymesért mondana köszönetet. na ez a leves pont ilyen, kerülhet bele minden, ami a Húsvéti asztal része, így semmi sem megy veszendőbe.
kép és szöveg: puskás erzsi
másfél liter sonkalé
egy nagyobb vöröshagyma kockázva
egy evőkanál vaj
két sárgarépa
két fehérrépa
két közepes krumpli
egy evőkanál liszt (elhagyható)
két babérlevél
fél bögre főzőtejszín
két evőkanál vagy kedved szerint ecetes torma
a vajon párold meg a hagymát, add hozzá a felkarikázott zöldségeket, szórd meg a liszttel, keverd át, végül öntsd fel a sonka főző levével.
tedd bele a babérleveleket, őrölj rá borsot.
ha zöldségek megpuhultak, kóstold meg, ha kell adj hozzá még borsot, sót, a főzőtejszínt és a tormát. forrald össze és kész.
főtt tojással, sonka kockával páratlan élmény lesz a locsolásban megfáradt vendégseregnek.