-padlizsán-


kép és szöveg: puskás erzsi

na szóval ennek a receptnek semmi köze nem lesz a szezonalitáshoz, sokkal inkább az akciókhoz, mert sem a padlizsánnak, sem a paradicsomnak nincs szezonja, viszont remek akcióban lehetett beszerezni, így szezon ide vagy oda ez lett az ebéd és nagyon jó, hogy ez lett.könnyű ebédnek önállóan is megállja a helyét, de egy kis hallal kiváló vacsora is lehet.(persze vettem, mert akcióban volt, egy kis afrikai harcsa fokhagymás petrezselyemmel olívával)
akkor! egy akciós padlizsán vagy kettő, egy doboz akciós datolya paradicsom, ebből nem használom mind fel. úgy öt friss bazsalikom levél, de ez ízlés dolga. aztán egy kiszáradt zsemle, amiből morzsát készítek az aprítóm segítségével. nyolc darab datolya pari. és mondjuk úgy két ujjnyi széles parmesan és persze ez is akciós volt.
akkor, a padlizsánt kb fél centisre felszeletelem és egy grill serpenyőben pár perc alatt megsütöm, csak annyira, hogy tekerni lehessen.az aprítóban elkészítem a morzsát, amit aztán egy egész kicsit megpirítok. és még mindig az aprító van a főszerepben, mert minden egyéb hozzávalót beleteszek: a paradicsomot, a majdnem kifelejtett magozott olívabogyót tíz-tizenkét darabot, a parmesánt, sót, borsot és mehet a zúzás, inkább durva legyen, mint pépes, ha megvan, akkor mehet a zsemlemorzsa és kész.a padlizsán szeleteket megtöltöm, fogpiszkálóval rögzítem, és szépen mennek a tepsibe. egy lötty olívaolaj, egy kevés reszelt parmesán és indulhat a sütés. nem kell neki sok idő, úgy tizenöt-húsz perc és ennyi.

Készítsd el weboldaladat ingyen!