-vadasmarha-
egyszerű változat.
60 dkg marha felsál
négy-öt szelet bacon
két evőkanál zsír
egy vöröshagyma negyedelve két gerezd fokhagyma
két babérlevél hat-nyolc szem bors három-négy sárgarépa két fehérrépa
negyed zellergumó egy teáskanál só
két evőkanál tejföl + fél evőkanál liszt két teáskanál finom mustár
a két evőkanál zsírt felolvasztom. mehet hozzá a szalonnával megtűzdelt hús, a babérlevél és az egész bors is.
közepes lángon úgy negyed órát sütőm, egyszer-kétszer megforgatom, majd lefedem.
fél óra elteltével hozzáadom a megtisztított zöldségeket, hagymát, fokhagymát, ismét lefedem. újabb fél óra, rápillantok a húsra, felöntöm egy pohár vízzel, sózom, lefedem, készre párolom. ha a hentes jó volt hozzánk egy óra pont elég lesz.
a húst, babérlevelet kiveszem a szószból.
tejfölt, lisztet, mustárt összekeverem, mehet a mártáshoz. jöhet a botmixer, és a pépesítés.
egy utolsó keverés a tűzön és kész.