-vargabéles-
fél kiló túró
két evőkanál tejföl
három-négy evőkanál nádcukor
három zacskó vaníliás cukor
csipet só
két tojás szétválasztva (fehérje, sárgája külön-külön)
egy tojás a kenéshez
egy csomag cérnatészta ( cérnametélt 200gr)
öt deka olvasztott vaj
egy csomag réteslap
porcukor
aki szereti mazsola, érzése szerint
zsír a tepsihez
a túrót, tejfölt, tojássárgákat, cukrot, csipet sót, vaníliás cukit keverőtálba teszem, robotgéppel összedolgozom.a cérnatésztát sós lobogó vízben megfőzőz, ez nem tart tovább egy percnél, ha valóban lobog a víz. leszüröm, az olvasztott vajjal elkeverem. míg hűl a tészta, a fehérjéket habbá verem. a felvert habot összeforgatom a túrós masszával és a kihűlt tésztával.
a réteslapokat elfelezem, egyik fele lesz az alja, a másik a teteje.
a tepsit kizsírozom, egyesével kibélelem a lapokkal, mindegyiket átkenem olvasztott zsírral.
a túrós-tésztás masszát elosztom, jusson mindenhová. végül jöhetnek a réteslapok szépen sorban, egy lap, egy zsírozás. az utolsó lapot felvert tojással kenem meg.
mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy ötven percre.
a zsírtól ne féljünk, igen kevés kell. aki mégis felkapja a fejét a zsír hallatán, használhat vajat vagy olajat.