-Vörösbab sertésszűzzel-
téli leves.
egy kisebb sertés szűzpecsenye
egy teáskanál őrölt Cayennebors
nyolc evőkanál olívaolaj
egy vöröshagyma kockázva
kettő gerezd fokhagyma
kettó kaliforniai paprika kockázva
egy hét dekás sűrítettparadicsom konzerv
egy negyven dekás darabolt paradicsomkonzerv
egy negyven dekás vörösbabkonzerv1 csapott teáskanál őrölt római kömény
egy csapott teáskanál őrölt koriander
egy leheletnyi fahéj
egy csokor friss korianderlevélfriss piros retek
A szűzpecsenyét dörzsöld be
a Cayenneborssal
Melegítsd meg az olívaolajat egy nagy lábasban, süsd elő a szüzet, minden oldalán úgy 3-3 percig. Ha kész, tedd félre.
A megmaradt olajon dinszteld meg a hagymát, a fokhagymát,
add hozzá a paprikakockákat, a paradicsompürét, a római köményt, az őrölt koriandert és a fahéjat. Keverd át a daraboltparadicsom konzervvel együtt.
Fedd le és kis lángon adj neki húsz percet.
Kockázd fel az elősütött szüzet, add a leveshez, öntsd fel 1 liter vízzel. Forrald fel, vedd takarékra.
Végezetül mehet hozzá a bab, főzd további 20 percet.
Jöhet a kóstolás: ha minden megpuhult, készen is vagy!
Friss korianderlevéllel, pirosretekkarikákkal kínáld.
kép és szöveg: puskás erzsi