-waldorf saláta-
kép és szöveg: puskás erzsi
egy piros alma
egy zöld alma
egy közepes zellergumó
egy halványító zellerszár
egy citrom
egy marék dió
egy marék rukkola
tíz szem piros szőlő
tíz szem fehér szőlő
két evőkanál majonéz
egy evőkanál görög joghurt
az almákat, zellert gyufára vágod. a szőlő szemeket elfelezed, a zeller szárat karikázod.
felteszel egy kislábas vizet forrni, mikor zubog beledobod a gyufára vágott zellert, éppen csak leforrázod, és már le is szűröd, hagyod lecsepegni.
a majonézt a joghurttal összekevered.
egy szép tálba rakod a gyümölcsöket, rukkolát, a zellerekkel együtt, meglocsolod a citrom levével, majd hozzáforgatod a majonézes öntetet. sózd, borsozd kedved szerint.
egy serpenyőben a diót megpirítod és a salátára szórod.